Veiligheidsinstructies en Poortinstructies

VRAAG EEN INTAKEGESPREK AAN

Veiligheidsinstructies en poortinstructies zijn instructies om werknemers en bezoekers te wijzen op risico’s op de werkplek. Veiligheidsinstructies zijn bij uitstek geschikt om online of op de computer te volgen. Soms zijn risico’s verbonden aan een specifieke locatie. In dat geval kan je er als werkgever ook voor kiezen om op deze locaties een tablet op te hangen met (extra) aanwijzingen en preventieve maatregelen.

Mobile Learning

Het aanbieden van een instructie op een tablet wordt mobile learning genoemd. Mobile learning is hetzelfde als e-learning, of online leren. Maar dan met het voordeel dat je een opleiding kan volgen wanneer dat het beste uitkomt. Je bent voor het volgen van de instructie niet meer afhankelijk van een pc of trainingsruimte. Dit scheelt tijd en maakt het volgen van een veiligheidsinstructies gemakkelijk. Met leren op de mobiel worden opleidingen tijd en plaats onafhankelijk. Meer weten over de voordelen van mobile learning? Lees dan het artikel: wat is mobile learning?

Er zijn goede methodes om een tablet vast te zetten op een locatie. Bijvoorbeeld bij de ingang van een terrein of op een plek met hoogspanning of gevaarlijke stoffen. Met behulp van een standaard kan een tablet worden vastgemaakt.

Veel veiligheidsinstructies komen voort uit een wettelijke verplichting. Het ophangen van tablets op verschillende locaties maakt een betrouwbare indruk. Het is ook mogelijk om werknemers of bezoekers thuis toegang te geven tot een instructie. Soms kiezen werkgevers voor beide opties.

Voorbeeld: persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Deze instructie voor beginners gaat over Persoonlijke beschermingsmiddelen. Je leert welke PBM’s er zijn, wat een RIE is en hoe te handelen bij incidenten. Veiligheidsinstructies zijn er voor alle niveau’s en verschillende soorten content.

Meer weten?

Wil je weten wat mobile learning kan betekenen voor het aanbieden van veiligheidsinstructies? Neem dan contact op door op onderstaande button te klikken.