Toolkit: altijd praktijkgerichte e-learning bij de hand

Een toolkit is een verzameling gereedschappen. Een toolkit kan ook een verzameling online opleidingen zijn. Medewerkers kunnen dan gemakkelijk even wat opzoeken. Bijvoorbeeld een instructie over hoe een bepaalde handeling moet worden uitgevoerd. Word je ook zo moe van theoretische e-learning? Met toolkits zorg je ervoor dat werknemers tijdens hun werk de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Voor veel bedrijven is een maatwerk opleiding vaak een enorme investering. Hierdoor kijken ze te snel naar een standaardoplossing die eigenlijk niet aansluit op de opleidingsvraag. Ben je voor jouw bedrijf op zoek naar maatwerk personeelsinstructies? Bijvoorbeeld op het gebied van veilig werken, communiceren met klanten of specifieke operationele instructies. Lees dan dit artikel over toolkits.

Voorbeeld

Airbnb heeft een mooi voorbeeld van hoe toolkits ingezet kunnen worden. Deze korte modules bevatten allerlei hulpmiddelen voor mensen die hun woning verhuren. Bijvoorbeeld video’s over het communiceren met potentiële huurders of het welkom heten van gasten. Maar ook over meer maatschappelijke thema’s als discriminatie. Airbnb gebruikt de toolkits vooral om nieuwe verhuurders welkom te heten en uit te leggen hoe je een betere verhuurder wordt.

WAT IS MOBILE LEARNING?

Vind je e-learning maar theoretisch geneuzel? Er is weinig aandacht voor vaardigheden. En vaak verschilt het nauwelijks met een gewoon lesboek.
Het kan anders.
Met de inzet van mobile learning koppel ik leermiddelen aan de praktijk. Bijvoorbeeld door mensen met de leerstof te laten oefenen op een geschikte locatie. En door nadrukkelijk de interactie te zoeken met de omgeving. Ook als daar geen pc is.
Met mobile learning is een online leermiddel op ieder moment opvraagbaar. Bijvoorbeeld vlak voor een belangrijk gesprek. Of tijdens het werken aan een lastige taak. Mobile learning is geschikt voor actuele onderwerpen, operationele instructies en inwerkprogramma’s.

Voorbeeld 2: Toolkit voor nieuwe medewerkers van grand café de beurs

In dit voorbeeld van een toolkit vinden nieuwe medewerkers hun instructies om aan de slag te gaan in hun nieuwe baan. Het bevat onder andere een omschrijving van de werkzaamheden, een checklist, instructies voor het werken achter de bar en kledingvoorschriften.

Kenmerken toolkits

Toolkits hebben de volgende kenmerken: Ze zijn kort en beknopt, ze zijn mobiel toegankelijk, het bevat need2know informatie, en het bestaat bij voorkeur uit veel video.

De tools zijn kort en beknopt

Toolkits zijn kort en beknopt. Het idee is dat de gebruiker de toolkit gemakkelijk tussendoor kan raadplegen. Meestal op het moment dat het nodig is. De toolkit bevat geen overbodige informatie. Het liefst is het een to-the-point instructie waarin staat hoe een bepaalde handeling uitgevoerd moet worden. Dit zorgt ervoor dat de informatie in de toolkit sneller en beter toegepast zal worden in de praktijk.

De tools zijn mobiel toegankelijk.

Het is handig wanneer toolkits ook mobiel toegankelijk zijn. De gebruiker heeft dan de instructies altijd bij de hand. Mobile learning is in veel situaties beter dan traditionele leervormen. Wil je meer weten over mobile learning, lees dan het artikel: Wat is mobile learning?

De tools bevatten need2know informatie

De bedoeling is dat de tools in een toolkit belangrijk zijn voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden. Het idee achter een toolkit met opleidingen is wat dat betreft dan ook exact hetzelfde als een echte gereedschapskist. Heb je voor je werk een kruiskop-schroevendraaier nodig? Dan is het handig als je het direct bij de hand hebt. Zo zou het ook moeten zijn met opleidingen: direct opvraagbaar in situaties wanneer je het nodig hebt.

De toolkit bevat veel video

De content in toolkits kan verschillende vormen hebben. Maar het bestaat bij voorkeur uit veel video’s. Video’s stellen de gebruiker in staat om snel een praktijkgerichte instructie door te nemen. Bijvoorbeeld een demonstratie over hoe een bepaalde handeling moet worden uitgevoerd. Op deze manier krijgt e-learning een praktijkgericht karakter.

Het ontwerp van een toolkit

vrije volgorde

Net als bij een normale toolkit, kun je deze opleidingsvorm het beste voorstellen als een verzameling gereedschappen. De vraag welk stuk gereedschap je nodig hebt is afhankelijk van de werkzaamheden die je doet. Vaak hebben de onderwerpen van een opleidingen een vaste volgorde. Deelnemers kunnen de onderdelen van een toolkit volgen in een door henzelf gekozen volgorde.

Opknippen in delen

De onderdelen van een toolkit zijn kort. Het is dus nodig dat een opleiding wordt opgeknipt in kleine delen. Maar dat is niet voldoende. Het is tevens van belang dat de deelnemer in korte tijd een zinvolle interactie heeft met het materiaal. De toolkits zijn met andere woorden direct toepasbaar in de werkzaamheden. Net als normale gereedschappen. Een toolkit wordt dus zo ontworpen dat het direct toepasbaar is.

Schrap overbodige informatie

Toolkits bevatten het liefst zo min mogelijk overbodige informatie. Als het nodig als dat deelnemers achtergrondinformatie nodig hebben, dan kan die het beste op een andere manier worden aangeboden. De toepasbaarheid staat centraal in een toolkit.

Herkenbare stijl

Om toolkits gebruiksvriendelijk te maken hebben ze bij voorkeur allemaal dezelfde stijl. Op deze weet een deelnemer wat hij kan verwachten van een tool.

Hoe worden toolkits gemaakt

Binnen de Instructional Design wordt vaak gebruikt gemaakt van de ADDIE-methode. Ook M-learn hanteert deze manier van werken. Het handige van deze methodes is dat je als opdrachtgever voortdurend inzicht hebt in de voortgang van het proces. Hierdoor komt er een product tot stand dat voldoet aan de wensen van de klant.

Meer weten

Wil je weten of toolkits mogelijk zijn in jouw organisatie? Neem contact met me op door op onderstaande button te klikken.