Mobile Learning:
3 trends voor 2020

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Door: Harald de Jong

Bedrijven willen snel kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen. Vind je het ook lastig om je medewerkers daar in mee te krijgen? Er is een oplossing.

Met mobile learning heb je altijd nieuwe werkinstructies beschikbaar. M-Learn ontwikkelt binnen enkele dagen een online module voor je medewerkers. Zo is iedereen altijd up to date.

Bekijk deze 3 trends voor 2020. En bepaal of mobile learning iets voor jou is.

Trend 1: Performance Support

Met performance support kun je medewerkers optimaal ondersteunen. Met als doel om ze te helpen bij het uitvoeren van hun werk.

Performance support gebeurt bij voorkeur: Just in time en just in place. Dit betekent dat je je medewerkers een opleiding kunt geven op het moment dat jij dat wilt.

Performance support bestaat doorgaans uit informatie die medewerkers nodig hebben voor hun werk. Of het zijn instructies met betrekking tot het uitvoeren van het werk. Je kunt bijvoorbeeld met een video laten zien hoe iets werkt. Of geef medewerkers de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving.

Trend 2: Micro-assessments

Een micro-assement is leuk om tussendoor te doen. En het motiveert.

Je kunt met het inzetten van bijvoorbeeld een korte quiz medewerkers snel en efficiënt laten werken met iets nieuws. Of iets belangrijks.

Denk bijvoorbeeld aan een informatieve quiz waarbij het antwoord online moet worden opgezocht. Of een opdracht waarbij samengewerkt moet worden om het sociale aspect van een opleiding te stimuleren.

De kenmerken van een micro-assesment: kort, niet complex, activerend, verrassend.

Trend 3: Spaced Learning

Heb je toch liever plenaire trainingen in plaats van een online module. Ook dan kan de mobiel een rol spelen.

Onderzoek toont aan dat medewerkers de onderdelen van een training langer onthouden als je ze een herhaling stuurt. Met een mobiel apparaat zorg je ervoor dat een herhaling direct opvraagbaar is.

Deze vorm van leren heet Spaced Learning. Het is erg actueel omdat steeds meer organisaties trainingen willen met een hoger rendement.

Tot slot

Mobile Learning wordt steeds belangrijker. Waarom?

  • Je medewerkers willen korte opleidingen
  • Je medewerkers willen het materiaal meteen kunnen toepassen.
  • Voor steeds meer mensen is de mobiel het apparaat van voorkeur.

Wacht dus niet langer met de implementatie van mobile learning. Probeer het een keer uit.