Hoe maak je mobile learning?

Door: Harald de Jong

De grootste uitdaging voor een opleider is: hoe zorg je ervoor dat de deelnemers tot het einde van de opleiding gemotiveerd blijven? Je kunt een dynamisch element aan een opleiding toevoegen door gebruik te maken van mobile learning. Toch is niet alle mobile learning hetzelfde. In dit artikel geef ik een aantal voorbeelden waar je op moet letten bij het maken van uitdagende mobile learning.

– Hou het kort

Traditioneel zijn opleidingen lang. Lesboeken zijn dik. Trainingen duren vaak één of meerdere dagen. Het resultaat is dat de leerdoelen niet behaald worden omdat deelnemers overspoeld worden met informatie waardoor ze het meeste weer vergeten. Door een opleiding kort te houden zorg je ervoor dat een opleiding behapbaar wordt. Korte opleidingen dwingen daarnaast een opleider om een opleiding gericht aan te bieden zodat in korte tijd toch een bepaald leerresultaat wordt behaald. Hierdoor is een korte opleiding vaak beter afgestemd op de behoefte van een deelnemer.

“Een korte opleiding is beter afgestemd op de behoefte van de deelnemer.”

– Integreer het met de omgeving

Een mobiele opleiding is goed te combineren met werkzaamheden. Je kunt dit versterken door aan de mobiel learning een praktijkgerichte opdracht toe te voegen. Deelnemers kunnen, desgewenst met de mobiel in de hand, direct met het geleerde aan de slag gaan. Leren en doen wordt hiermee extra versterkt.

– Gebruik media

Dit is een lastige. Media is niet altijd gemakkelijk te volgen via de mobiele telefoon. Maar als je het goed doet, is de opbrengst hoog. Door middel van plaatjes, video en audio is lesstof doorgaans veel beter over te brengen in korte tijd. De media, zoals audiofragmenten, video, of plaatjes, moet zo ontwikkeld worden, dat het geschikt is voor de mobiel.

– Hou het simpel

Leren op de mobiel moet niet te ingewikkeld zijn. Het volgen van een lastig onderdeel op de mobiel kan er voor zorgen dat deelnemers afhaken. Ingewikkelde onderdelen kun je derhalve beter op een andere manier aanbieden, bijvoorbeeld onder begeleiding van een opleiding of trainer.

– Maak het interactief

Interactief betekent in dit geval: zorg dat je deelnemers wat te doen hebben. Een mobiele opleiding kun je bijvoorbeeld laten eindigen met een korte toets. Maar er zijn meer mogelijkheden om deelnemers aan het werk te zetten. Enkele voorbeelden van online interacties zijn: click-and-reveal, drag-and-drop en sliders. Door deze elementen op een goede manier in te zetten zorg je ervoor dat deelnemers niet alleen informatie opnemen, maar ook meteen toepassen.

Harald de Jong

‘Veel online opleidingen zijn saai en ontoegankelijk. Deelnemers haken af en behalen hierdoor niet het beoogde leerresultaat. Mijn naam is Harald de Jong en met mobile learning wil ik daar verandering in brengen. Het voornaamste voordeel van mobile learning is dat er geleerd kan worden op het moment dat het echt nodig is. Dit scheelt tijd en deelnemers hebben meer vrijheid om te kiezen waar en wanneer ze een opleiding willen volgen.’