10 voorbeelden van mobile learning

Door: Harald de Jong

Mobile learning, of m-learning, heeft als doel om medewerkers beter te ondersteunen bij het volgen van een opleiding. In dit artikel geef ik 10 voorbeelden van situaties waarbij leren op de mobiel een waardevolle toevoeging kan zijn.

1. Leren in de praktijk

Met de mobiel kan er geleerd worden tijdens het werken. De mobiel kan bijvoorbeeld gebruikt worden om online ondersteuning op te vragen, of om even snel iets op te zoeken. Vooral voor mensen die bij hun werkzaamheden geen toegang hebben tot een pc is leren op de mobiel een waardevolle aanvulling. Door mobile learning op de werkplek toe te passen kan het geleerde direct worden toegepast in de praktijk.

2. Ondersteunen van mobiele werknemers

Werknemers zijn steeds vaker onderweg en hebben geen vaste werkplek meer. Met de mobiel hebben deze medewerkers toch toegang tot een opleiding. Denk bijvoorbeeld aan een accountmanager die vlak voor een intakegesprek nog even wat zaken wil doornemen.

“Werknemers zijn steeds vaker onderweg en hebben geen vaste werkplek meer.”

3. Mobiele Onboarding

Een onboarding is een opleiding voor nieuwe medewerkers waarmee ze kennis maken met de organisatie waar ze gaan werken. Soms wil je als bedrijf een tijdelijke kracht geen toegang geven tot het intranet, maar wel een onboarding laten volgen. Of wanneer je iemand die nog niet in dienst wel alvast de ins en outs van je bedrijf wilt leren. Mobile learning geeft deze medewerkers een toegankelijke onboarding.

4. Mobiele veiligheidsinstructies

Veel veiligheidsinstructies worden digitaal aangeboden. Voor sommige beroepen is het een essentiële voorwaarde om eerst een veiligheidsinstructie te volgen voordat er kan worden begonnen met de werkzaamheden. Vaak zijn deze instructies van toepassing op situaties waarbij er geen toegang is tot een pc. Met de mobiel is de opleiding ook toegankelijk in deze situaties.

5. Permanente Educatie

Mobile learning is zeer geschikt voor het aanbieden van opleidingen rondom een actueel thema of permanente educatie. Deelnemers kunnen met een mobiel apparaat op ieder moment op de hoogte worden gebracht van een ontwikkeling.

6. Mobiele Compliance

Een compliance training is een training waarbij het aanleren van regels met betrekking tot het uitvoeren van je werk, centraal staat. Voor veel mensen is dit een verplichte opleiding. Een compliance opleiding willen mensen graag tussen de bedrijven door doen. Met de mobiel kan je deze opleiding volgen wanneer het jou uitkomt.

7. Product training

Voor bedrijven die vaak hun producten innoveren is het van belang dat werknemers actueel op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Door een product training mobiel aan te bieden kun je werknemers actief onder de aandacht brengen dat er iets nieuws is wat hun aandacht behoeft.

“Meer weten? Neem een kijkje op de productenpagina van M-Learn.”

8. Sales Training

Een sales training is een voorbeeld van een training waarbij het vooral gaat om doen. Een trainer kan door middel van de mobiel invloed uitoefenen op het leerproces in de praktijk. Met het verzorgen van praktijkgerichte opdrachten op de mobiel krijgt een opleiding een dynamisch karakter.

9. Trainen van Soft Skills

Bij het trainen van softskills gaat het om het trainen van bijvoorbeeld persoonlijke eigenschappen, sociale vaardigheden, communicatieve vaardigheden, taalvaardigheid, persoonlijke gewoonten. De mobiel kan er hierbij voor zorgen dat deelnemers aan een training gerichte en actieve opdrachten krijgen die ze, met de mobiel ter ondersteuning, moeten uitvoeren.

10. Informeren van medewerkers

De mobiel is bij uitstek geschikt voor het overbrengen van informatie naar bijvoorbeeld medewerkers. Het kan gaan om algemene informatie. Maar bijvoorbeeld ook om het uitdragen van de kernwaarden van een onderneming in het kader van een verandertraject.

Harald de Jong

‘Veel online opleidingen zijn saai en ontoegankelijk. Deelnemers haken af en behalen hierdoor niet het beoogde leerresultaat. Mijn naam is Harald de Jong en met mobile learning wil ik daar verandering in brengen. Het voornaamste voordeel van mobile learning is dat er geleerd kan worden op het moment dat het echt nodig is. Dit scheelt tijd en deelnemers hebben meer vrijheid om te kiezen waar en wanneer ze een opleiding willen volgen.’